preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

Knjižnica

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

ponedjeljak - utorak                 12:00-15:00

srijeda - petak                 8:00 - 11:00

KNJIŽNIČARKA

Ivana Džaja Marinić, mag. cult.

 

KATALOG KNJIŽNICE


Knjižnica Osnovne škole Josipa Matoša sadrži dječju književnost, beletristiku, stručnu literaturu iz pedagogije, psihologije i defektologije. 

KNJIGA NE SLUŽI SAMO ZA ČITANJE.

KNJIGA JE IZVOR KREATIVNOSTI I MAŠTE!


 

VIJESTI IZ KNJIŽNICE

 

 

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA


U knjižnici smo 16. rujna obilježili Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača te smo tim povodom pogledali crtani film "Ozzy Ozone" u kojemu je na zanimljiv, duhovit i djeci pristupačan način objašnjena svrha zaštite okoliša te značaj ozonskog omotača za naš planet - Zemlju. Potom smo ilustracijama dočarali što za nas znači ovaj dan!

 

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2022.


Lektiru „Tri medvjeda i gitara“ Ljudevita Bauera obradili smo na jedan drugačiji način. Osim što su učenici priču poslušali u digitaliziranom obliku, plišani medvjedići su ispričali svoju priču. Učenici su razgovarali o svojim vrlinama i shvatili jedno: svi su različiti, ali posebni! Baš kao i medvjedi u ovoj priči! Zatim su kuhače pretvorili u medvjede i okušali se u sviranju gitare.

 

HRVATSKI PISCI I NJIHOVA DJELA

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige učenici 7. i 8. razreda dobili su zadatak s određenim hrvatskim piscima i kratkim informacijama o njihovu životu. Njihov je zadatak bio otkriti naslove njihovih djela. Skenirali su QR kod koji ih je na Google karti odveo na mjesto rođenja naših pisaca, a to su mjesto potom pronašli na zemljopisnoj karti Hrvatske i povezali sa njihovim književnim djelom. Na kraju su sve uspješno ponovili povezujući pisce s naslovom njihovih djela!
   
 
 
 
 
POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR

Učenici 6., 7. i 8. razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Vukovar. Pogledali su izložbu fotografija i knjiga “Dobro uvijek pobjeđuje – od bajke do stvarnosti” hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Nakon izložbe, sudjelovali su u kreativnoj radionici u kojoj su izradili Tintilinićev zvrk u jesenskim bojama, a potom su se ubacili u uloge Hlapića i Gite! Tako su na "pločice" pisali kredom, baš kao nekada, u njihovo doba. Kao šećer na kraju, razgledali su Gradsku knjižnicu i upoznali se sa svim njezinim odjelima.
 
 
JESEN U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Ovoga smo tjedna odjenuli školsku knjižnicu u jesen. Učenici su, oponašajući zvukove iz prirode, oživjeli jesensku pjesmicu "Listopad u gradu", Stanislava Femenića. Zatim su svojim vrijednim rukama izradili životinje od lišća koje su ponosno izložili na pano školske knjižnice.

 

KNJIGA U GOSTIMA


10.10.2022. Započeli smo projekt školske knjižnice "Knjiga u gostima". U sklopu ovoga projekta, svakoga će mjeseca učenici 7. i 8. razreda sa svojim roditeljima obraditi određenu knjigu popraćenu kreativnim zadatcima, a njihovi će radovi biti izloženi na kraju školske godine u prostoru hola škole. Zato, neka bajkovita avantura počne!

 

BAJKE KOJE SU POŠLE PO KRIVU


Naši su učenici tijekom ožujka vrijedno radili u svojoj knjižnici. Obradom "Bajki koje su pošle po krivu" naučili su zašto je važan san, kako se ponašati tijekom prehlade, zašto je važno prihvatiti drugačije od sebe i zašto je važno jesti zdravo. A zatim su oživjeli bajke: ružno pače je dobilo svoju baru, Trnoružica dvorac, Tri praščića svoje kućice, a Zlatokosa svoja tri medvjeda.

 

 

IZRADA 3D SLIKOVNICE


Učenici 5. i 7. razreda slušali su priču "Plesna haljina žutog maslačka" Sunčane Škrinjarić u digitalnom obliku. Zatim su vrijedno izradili vlastitu 3D slikovnicu pod nazivom "Plesne haljine šarenih cvjetova" koju možete pogledati u videu:

https://www.facebook.com/100063524082180/videos/-radionica-plesna-haljina-%C5%A1arenih-cvjetovapro%C5%A1loga-su-tjedna-u%C4%8Denici-5-i-7-razre/692533065292306

 

NAŠE RAZREDNO PUTOVANJE


Osim što smo proslavili završetak osnovnoškolskog obrazovanja naših osmaša, iznenadili smo ih poklonivši im njihovu malu razrednu knjigu pod nazivom "Naše razredno putovanje" kako bi se uvijek sjećali svog razreda i svojih prijatelja. Njihovo razredno putovanje možete pogledati na poveznici:
 
 Facebook stranica


TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju