preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

A Magical Dream-Animal assisted Therapy

                        

 Ove školske godine naša škola je koordinator projekta „ A magical  dream: Animal assisted therapy for disabled students" u okviru programa Erasmus +.

Uz našu školu partneri na ovom projektu su Osnovna škola Inonu Ilkokulu ( Turska ), Istituto Comprensivo di Tavagnacco ( Italija ),  Osnovna škola i vrtić Szent Imre Katolikus Altalanos Iskola es Jo Paszor Ovoda ( Mađarska ) i Osnovna škola Braka Miladinovici (Sjeverna Makedonija ).

Ciljevi projekta:

Unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada primjenom inovativnih metoda i tehnika rada u svrhu osiguranja kvalitetnije nastave i povećanje kompetencija učitelja u radu s učenicima koje pripadaju skupinama u nepovoljnom položaju. Također projektnim aktivnostima, razmjenom iskustava i edukacijom učitelja razvijat ćemo nove načine i oblike uključivanja životinja u svakodnevni život i rad škole.

Aktivnosti:

- izrada Vodiča i priručnika o uključivanju životinja u odgojno-obrazovni proces,

-  izrada Slikovnica i socijalnih priča na temu životinja  (u tiskanom obliku i u obliku e-knjige),

- izrada web stranice

- videozapis seansi uključivanja životinja u odgojno-obrazovni proces,

- izrada loga projekta,

- izrada promidžbenog materijala.

Više o projektu možete pročitati na web stranici projekta https://sites.google.com/ictavagnacco.it/Erasmus-ka219, te na e-Twinning stranicama: https://live.etwinning.net/projects/project/158360https://live.etwinning.net/groups/group/55239.

 

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja

U srijedu 4. listopada obilježili smo Međunarodni dan zaštite životinja posjetom Anubisu. Tamo je veterinarka pregledala našeg zamorca te je zaključila da se jako dobro brinemo o njemu.Taj dan smo i obišli konje koje posjeduje Anubis te smo ih hranili mrkvama i jabukama koje su učenici donijeli za njih.

Dogovorili smo termin za uljepšavanje našeg Gricka (šišanje i rezanje noktiju) kojeg smo obavili  18. listopada. Dok se Gricko uljepšavao mi smo se družili sa psima iz azila koji su bili presretni što se želimo igrati s njima. 

                                  

 

Izrada loga za projekt " Magical dream"

Učenici 5., 6. i 8. razreda bili su u ulozi dizajnera loga projekta Magical dream. Na radionici je nastalo mnoštvo zanimljivih prijedloga projekta. Jedan od tih prijedloga možda i postane službeni logo ovog našeg projekta.

                                                     

                                   

                     

Terapijsko jahanje u Dunavskom raju

I ove godine učenici naše škole ići će redoviti na jahanje u Dunavski raj. Tamo imamo priliku četkati i maziti konje, jahati ih, te se igrati sa psima. 

      

 

Transnacionalni susret u Mersinu (Turska)

Od 19.-24. listopada u Mersinu u Turskoj održan je prvi transnacionalni susret patnerskih zemalja. Na susretu su sudjelovale  ravnateljica Škole Mirela Posarić, psihologinja i koordinatorica projekta Dejana Varnica i član projektnog tima Maja Papst Milanović. Razmjenili smo iskustva i dobru praksu, predstavili svoje države i škole, izabrali logo projekta te dogovorili buduće akivnosti. Veselimo se idućem susretu koji će se održati kod nas u Vukovaru. Susret će biti edukativnog tipa (learning and training activities) .

   

 

LTT u Vukovaru

U sklopu projekta u našoj Školi boravili su članovi projektnih timova zemalja partnera Italije, Mađarske, Makedonije i Turske od 20. - 25. siječnja. Ovo je bio prvi LTT trening na kojem smo partnere upoznali sa dobrom praksom i odličnim rezultatima uključivanja životinja u odgojno - obrazovni rad naše škole.

                     

 

                    

                   

Radionica u Dunavskom raju "Kako brinuti o konju".

Imali smo priliku vidjeti kako izgleda veterinarski pregled, kako se pravilno vodi konj, timari, čiste kopita. Najdraže je učenicima bilo hraniti konje mrkvama.

          

       

        

                                     

       

 

Gledanje filma "Ferdinand" u vukovarskom Cinestaru. Ferdinand je veliki bik sa još većim srcem koji ne želi boriti se u areni već voli prirodu, cvijeće i svoje prijatelje.

 

Grickov posjet veterinaru

 

Gricka smo vodili na pregled kod veterinara. Učenici su pozorno slušali veterinara dok im je davao upute kako se pravilno brinuti o zamorcu, koju hranu treba jesti, te što sve treba raditi kako bi bio zdrav.

Nakon veterinarskog pregleda uslijedilo je šišane i uređivanje noktiju. Naša učenica Mirela bila je glavna pomoćnica kod obavljanja svih aktivnosti.

 

Prezentacija projektnih aktivnosti na Međunarodnim skupovima u Šibeniku, Primoštenu i Sarajevu

U rujnu 2017. i travnju 2018. članovi projektnog tima prezentirali su projekte aktivnostima psiholozima i stručnjacima edukacijsko-rehabilitacijskog profila. Na skupovima  su prezentirani primjeri dobre prakse uključivanja životinje u nastavu, izrađene e-slikovnice i e-socijalne priče.

       

 

LTT u Mersinu, Turska

U sklopu projekta  članovi projektnih timova zemalja partnera Italije, Mađarske, Makedonije i  projektni tim naše škole od 29. svibnja - 5.lipnja boravili su u Mersinu u Turskoj. Ovo je bio drugi LTT trening na kojem smo dogovorili buduće projektne aktivnosti, prezentirali e-slikovnice i e-socijalne priče, te upoznali primjere dobre prakse škole domaćina.

Radionica u Gradskoj knjižnici Vukovar

Dio učenika naše škole uz djecu korisnike Gradske knjižnice Vukovar sudjelovali su u zajedničkoj aktivnosti "Čitajmo s Grickom". Djeca su bila motivirana, opuštena i jako im se svidjelo čitanje sa životinjom. Ovo im je bila prva ovakva aktivnost i svi su izrazili želju za životinjom u svom razredu.

  

LTT u Udinama, Italija

Od 30.rujna do 5. rujna projektni tim boravio je u Udinama u Italiji. Osim razmjene iskustava, dogovora oko slijedećih projektnih aktivnosti i radionica, psihologinja Dejana Varnica imala je izlaganje studentima učiteljskog fakulteta o postignutim rezultatima AAT-a u našoj školi i dobivenim rezultatima. Dio studenata prvi puta je čuo za ovakav oblik rada, te bi ga voljeli primjenjivati u budućnosti u svome radu.

                               

 

 

 

Mladi čuvari prirode

Održana su dva predavanja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom "Mladi čuvari prirode" . Cilj je podići svijest o važnosti očuvanja prirode i okoliša u višim razredima. Nakon što je održano i drugo predavanje, četvero učenika sudjelovalo je  na terenskoj nastavi na lokalitetu Bililo – Tompojevci. Iz naše škole sudjelovali su učenici Josipa Bičvić, Ante Baraban, Sebastijan Sebić, Momčilo Subić i učiteljica Božica Čajić. Učenici su promatrali ptice dalekozorom, te upoznali različite biljne i životinjske vrste,  oduševljeni time što su mogli učiti u prirodi i sudjelovati u njezinoj zaštiti. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko srijemske županije 14. rujna 2018. godine u Domu kulture u Tompojevcima organizirala je dodjelu diploma i iskaznica Mladim čuvarima prirode. Na svečanoj dodjeli sudjelovali su učenici naše škole Josipa Bičvić, Momčilo Subić, Ante Baraban i učiteljica Božica Čajić. Nakon svečane dodjele diploma organiziran je ručak za sudionike, te su uručeni prigodni darovi.

     

 

Gricko kod veterinara

Učenici 6. i 7. razreda s učiteljicom Božicom Čajić i psihologinjom Dejanom Varnicom posjetili su Veterinarsku ambulantu Anubis Klub. Cilj posjeta bio je odvesti školskog ljubimca Gricka na veterinarski pregled i šišanje. Učenici su naučili kako pravilno brinuti o našem ljubimcu.

   

 

Jahanje u Dunavskom raju

I ove godine nastavljamo sa dobrom suradnjom s Dunavskim rajem. Učenici imaju priliku jahati konje, uživati u prirodi, te naučiti kako prići, jahati i timariti konje.

   

 

 

Obilježavanje blagdana Svete Lucije u našoj školi

I ove smo godine tradicionalno sadili pšenicu 13.prosinca, ali ovaj puta malo drugačije. Od piljevine, hulahopki i pšenice izradili smo vesele zamorce. Učenici su se dobro zabavili, svoje zamorce ponijeli kući da im uljepšaju praznike, a i našem Gricku su se jako svidjeli (vrlo ukusni).

      

 

Obilježavanje svjetskog dana čitanja naglas 1. veljače

Povodom Svjetskog dana čitanja naglas učenici 2., 6. i 7. razreda čitali su basne u društvu školskog ljubimca Gricka.Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu kod djece.

 

                           

Skype meeting sa našim prijateljima iz Italije

Četkanje,jahanje i sedlanje konja u Dunavskom raju

  

 

Diseminacija u Sarajevu u okviru Međunarodne konferencije multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji

U okviru konferencija održale smo radionicu izrade e slikovnica i socijalnih priča.

  

Gricko kod veterinara

Našeg Gricka i dalje redovito vodimo na šišanje i veterinarske preglede.

 

Čitajmo Gricku

I dalje provodimo radionice čitanja s Grickom gdje stariji učenici čitaju Gricku i mlađim učenicima koji još nisu savladali tehniku čitanja.

   

Branje maslačka za našeg zamorca Gricka

Maslačak je najdraža hrana našeg Gricka. Kako ga u ovo vrijeme ima jako puno na našim livadama redovito ga beremo.

   

 

 

Facebook stranica


TražilicaKalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju