preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

Projekti

 Osnovna škola Josipa Matoša dosad je samostalno ili uz suradnju s drugim udrugama aplicirala na adrese donatora nekoliko različitih projekata. Uspješno ju realizirano nekoliko projekata, a stalno smo u postupku planiranja ili realiziranja više različitih projekata.

 Projekt  "Djeca s teškoćama u razvoju-upute za roditelje", realiziran je uz financijsku podršku Nexe grupe d.o.o. U okviru projekta tiskani su pamfleti za roditelje djece s teškoćama u razvoju u kojima su pojašnjenji načini i oblici školovanja učenika s posebnim potrebama.

  Projekt "Učionica domaćinstva" realiziran je uz podršku Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Doniranim sredstvima opremljena je specijalizirana učionica nastave domaćinstva, u kojoj će učenici pod vodstvom učitelja-defektologa usvajati praktična znanja i vještine potrebne za svakodnevni život.

  Realiziran je i projekt "Likovno-kreativno-socijalizacijska radionica" koju je u prostorijama škole provodilo Društvo za pomoć MRO. Projekt je odobrilo MZOŠ u okviru područja izvaninstitucionlnog oblika odgoja i obrazovanja, a provodio se za djecu - učenike Osnovne škole Josipa Matoša  koja su članovi Društva za pomoć MRO. Projekt su realizirali učitelji škole koji su ujedno i vanjski suradnici u Društvu za pomoć MRO.

  Projekt "Krojačka radionica" odobren je u okviru humanitarne akcije Lidl d.o.o. Projekt je namijenjen starijim učenicima škole koji će u okviru tehničke kulture i radnog odgoja usvajati praktična znanja i vještine krojenja i šivenja.

  Koncem školske godine 2009/2010. na natječaju Humanitarne organizacije "RTL pomaže djeci" škola je dobila mini bus (16+1) koji će služiti za prijevoz učenika škole. radosnu vijest o donaciji donio je u školu naš kum Jacques Houdek. Tijekom 203/2014 udruga nam je opremila i senzornu sobu.

  U rujnu 2010. godine na natječaju tvrtke Cemex iz Solina dobili smo novčanu potporu za nabavku defektologijskog i psihologijskog instrumentarija potrebnog za rad svih djelatnika škole. Namjena projekta jest za učenike naše škole, ali i za djecu predškolskog uzrasta koji će biti učenici naše škole.

  U okviru međunarodnog natječaja Academy of Central European Schools (ACES) 2011/2012 prihvaćen je projekt naše škole u suradnji s redovitim osnovnim školama iz Makedonije (Osnovna škola Dimitar Miladinov Skopje i Scoala Emil Racovita Bucuresti) pod nazivom "Kad se naše ruke slože", a koji je usmjeren na poticanje volontiranja među učenicima. Na ACES akademiji u Senecu (Slovačka) osvojili smo i nagradu za to što smo "naučili kako slušati" ("Learning to listen") u kategoriji "Special bonus".

  Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost prepoznala je naš trud koji ulažmo u realizaciju projekata, a posebno projekt tijekom kojeg smo kod djece razvijali socijalnu osjetljivost prema osobama treće životne dobi (Kad se naše ruke slože), te nas je nagradila s novčanom nagradom u okviru natječaja Škola-prijatelj starijih.

  Tijekom školske godine 2011/2012 realizirali smo i projekt "Čuvajmo našu zemlju" zajedno s učenicima ŠOSO "Milan Petrović" Novi Sad (Srbija), a kojeg je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Učenici obje škole su kroz zajedničke nastavne i izvannastavne aktivnosti učili kako kako brinuti o svom okolišu te na ekološki način se odnositi prema prirodi koja nas okružuje.

  Akademija srednjoeuropskih škola je prepoznala naš trud pa smo i školske godine 2012/2013 dobili sredstva za realizaciju projekta "Naš prozor u svijet" (The World through our Windows) zajedno s učenicima OŠ "Dušan Dugalić" Beograd (Srbija). Tema projekta bili su mediji, a cilj je bio uključiti se u medijski život lokalne zajednice. Kroz projektne aktivnosti prvi put smo izdali i školske novine. U školskoj godini 2013/2014 ACES  nam je po treći put odobrio sredstva za provedbu projekta "Svijet je ovaj lopta šarena" (The World is a Colorful Ball). Projekt smo proveli s OŠ Dušan Dugalić iz Beograda (RS) te X. OŠ Bijela iz Brčkog (BiH).

  I Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je odobrilo nastavak projekta "Čuvajmo našu zemlju" kojeg smo realizirali s učenicima ŠOSO "Milan Petrović" Novi Sad. Projektom pod nazivom "Zemlja je naše blago" nastavili smo raditi na očuvanju našeg okoliša.

  U okviru natječaja IPA predpristupnog fonda (prekogranična suradnja) europske unije projekt pod nazivom "Stanovanje uz podršku odraslih osoba s autizmom i sniženim intelektualnim sposobnostima" se našao na rezervnoj listi nagrađenih projekata. Nakon drugog kruga izbora projekt je dobio podršku te smo s realizacijom započeli u veljači 2014. godine.

  Također u okviru IPA programa a u suradnji s lokalnim osnovnim školama aplicirali smo i projekt educiranja i pružanja podrške školama u vidu mobilnih stručnih timova kako bi na primjeren način pomogli učenicima s teškoćama u razvoju koja su integrirana u redovite osnovne škole, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima. Nažalost, projekt nije dobio podršku za provedbu, ali nastojat ćemo ga realizirati uz financijsku podršku drugih donatora.

  U suradnji s Forumom za slobodu odgoja škola je tijekom školskih  godina 2013/2014 i 2014/2015  kao partner sudjelovala u projektu "Rane odgojno-obrazovne intervencije temeljene na pokazateljima uspješnosti". Projekt je bio usmjeren na učenike s problemima u ponašanju te posebno na rano otkrivanje i prevenciju problema u ponašanju kod učenika od drugog do petog razreda osnovne škole.

  Škola namjerava nastaviti osmišljavati i realizirati različite projekte u svrhu poboljšanja kvalitete odgoja i obrazovanja ali i života djece s teškoćama u razvoju.
Facebook stranica


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju